Echtneis

Echtneis is dé nieuwskrant van Echten en is ontstaan vanuit de schoolkrant van de basisschool ’t Echtenest uit Echten. De schoolkrant was toe aan een opknapbeurt en om het blad bij een groter publiek gelezen te krijgen is er een dorpskrantje van gemaakt.

Echtneis komt 4 keer per jaar uit en voor een kleine bijdrage van € 6,- per jaar wordt de krant bij belangstellenden thuisbezorgd. De kosten zijn zo laag omdat het alleen met behulp van vrijwilligers gerealiseerd en verspreid wordt. Echtneis bevat 40 pagina’s ‘écht neis’. Zo levert elk kind van de basisschool een bijdrage en worden alle activiteiten die in Echten plaatsvinden aangekondigd. Verder bevat de krant een aantal vaste rubrieken, bijvoorbeeld: ‘Lang geleden’, een artikel over een stukje geschiedenis van Echten, en ook een interview met een inwoner van Echten die hier al langer woont en een met een inwoner die pas in Echten is komen wonen. En niet te vergeten de gedichten van Gerdien, de column van onze columnist, een oude foto uit het dorp en een item over kunst van Echten. Dit is nog maar een greep uit het vele moois dat dorpsgenoten komen aandragen. Echtneis wil graag een krant blijven van én voor Echtenaren. De redactie staat daarom altijd open voor nieuwe ideeën, want: ‘wej wilt graag écht neis blie’m uut gee’m’.

Zal’k oe nog ies wat moois vertell’n? Det kraantie krieg ie ut eerste jaor hielemaole veur niks! Det kunne wej allenig maor doen umme det wej van die trouwe sponsors hebt, det bint alle bedrievm uut Echt’n die daor geld in stikt. Mooi hé!

 

De meénsn die an de kraante mitwarkt bint:

’t Echtenest, Ria Dekker, Gerrie Hempen-Prent, Lita Nijstad, Jan Prinsse en Jannie Baas.

 

De kopij kan digitaal worden ingeleverd bij: echtneis@echtenest.nl.