Project in Echten

De komende maanden kan het zomaar zijn dat u ineens een vraag gesteld wordt door een verslaggever op straat en die verslaggever, dat ben ik: Robbert Oosting. Echten is namelijk uitgekozen om als dorpje symbool te staan voor hét Drentse dorp. Een project in Echten waar ik, voor RTV Drenthe en als afstudeerproject voor Hogeschool Windesheim, een jaar lang rondloop en op de voet volg wat er speelt en leeft. Daarover bericht ik dan op een speciale website. Het project heet ‘Dit bint de Echten’, als in de ‘echte’ mensen en het doel is om een tijdsdocument te maken van een Drents dorp. Wat leeft er, wat speelt er en wat houdt de mensen bezig in Echten. Veel nieuws en verhalen blijven vaak liggen, omdat ze slecht de weg naar de nieuwsredacties kunnen vinden. Nieuwtjes en verhalen die wel het vertellen waard zijn. Dat vertellen dat ga ik doen in zowel tekst, als video als audio en alles komt te staan op de website: www.ditbintdeEchten.nl.

Maar waarom van alle Drentse dorpjes nu Echten? Daar is eigenlijk geen specifieke reden voor en dat maakt het zo bijzonder. Een jaar lang onbevooroordeeld en onbevangen onderbelichte nieuwtjes en verhalen, overbelichten, zodat er een beeld ontstaat van hét Drentse dorp anno 2016. Ik ben van mening dat Echten veel mooie verhalen heeft. Overigens hoor ik heel graag wat u ervan vindt en ook ben ik op zoek naar tips en nieuwe onderwerpen. U kunt mij bereiken via het e-mailadres: de.Echten@gmail.com.