Het Kraaienbosch Project

In 2013 zijn we gestart met het Kraaienboschproject. Met een groep vrijwilligers en een aantal plaatselijke bedrijven zijn we begonnen met het opknappen van de wandelpaden in ‘de Kraaienbos’.

Het kraaienbos is een oud landgoedbos en is gedeeltelijk van een particuliere eigenaar en een gedeelte hoort bij Koninklijke Visio Huize Echten. Dorpsbewoners en bezoekers van het bos noemen dit gebied al jaren ‘Kraaienbos’ omdat hier vroeger altijd grote kolonies kraaien, of eigenlijk roeken, woonden.
Deze roeken wonen hier inmiddels niet meer maar het bos kon wel een opknapbeurt gebruiken. Er is een plan van aanpak gemaakt om het bos in oude glorie te herstellen en het weer ‘wandelveilig’ te maken. Dit wordt gedaan in samenwerking met de eigenaren en met Landschapsbeheer.
Hiervoor moest achterstallig onderhoud gepleegd worden en dit is niet zomaar klaar binnen één jaar, maar kost tijd. Wandelpaden worden opgeknapt en nieuwe aangelegd. Onveilige takken en bomen worden weggehaald en veel hout wordt hergebruikt voor onder andere de aanleg van belevingspad Het Roekpad. Ook aan deze kant van het bos was sprake van veel achterstallig onderhoud. Voordat het belevingspad kon worden aangelegd, is er dan ook veel snoei- en zaagwerk verricht.
Plaatselijke bedrijven, waaronder de zorgboerderij uit het dorp, helpen daar ook aan mee.
Het pad is een belevingspad en het bos is een speelbos.
Loek de Roek wijst je de weg en legt je van alles uit over zijn familie en het bos.

Alle 5 zintuigen kun je hier beleven: Horen, Ruiken, Proeven, Voelen en Zien.

Voor kinderen en volwassenen die visueel gehandicapt zijn, staat de tekst op de borden in braille. En wil je braille leren? Loek de Roek heeft leuke vragen voor jou bedacht om te ontcijferen.
Volg Loek zijn snavel en ga mee op avontuur!

Zie ook de Facebookpagina van het project: Kraaienbosch Echten Facebook