Soos Echten

De Soos in Echten is een vereniging die erop gericht is dorpsgenoten ontspanning en contacten te bieden. Dit gebeurt door spel: Koersballen en Sjoelen. En door het gezamenlijk bezoeken van bezienswaardigheden, musea, tentoonstellingen, bedrijven etc. En door het organiseren van een jaarlijkse “gezellige middag” met optreden van artiesten waarvoor ook andere soosen uit de omgeving worden uitgenodigd.

We komen ‘s woensdagsmiddags (ééns in de 14 dagen) bij elkaar (in de Molenhoeve). Dan worden een aantal ronden koersbal gespeeld en er wordt door iedereen gesjoeld. Van koersbal en sjoelen wordt een jaarcompetitie bijgehouden. Koersbal lijkt eenvoudig maar is best een pittig spel, wat tot hoge leeftijd kan worden beoefend. Het lijkt makkelijk: een grote bal naar een klein balletje rollen. Maar de bal is niet rond en het gewicht ligt niet netjes in het midden. Daardoor gaat de bal nooit rechtuit. Je kunt de baan van de bal wel “bedenken”. Je kunt dus ook met een boog rollen, om een andere bal heen. Verdraaid leuk spel.

Terwijl er wordt gesjoeld en koersbal wordt gespeeld worden natuurlijk alle nieuwtjes uit het dorp uitgewisseld. Er is volop gelegenheid met elkaar te praten, of dat nu serieuze gesprekken zijn, of het gaat over de “koetjes en kalfjes” in het dorp. Het is in ieder geval gezellig. Ook de uitjes zijn een gezellige happening, soms met een serieus karakter. Een greep daaruit: rondvaart Groningen, speelgoedmuseum Sneek, huifkartocht en bezoek kiwibes kwekerij, bezoek aan kasteel het Nijenhuis, bezoek aan kamp Westerbork, het smalspoormusem te Erica, rondvaart Zwolle, schapenboerderij Vreugdehoeve, rondvaart Kampen, scheepvaartmuseum Sneek en ga zo maar door. Je ziet, een heel divers programma. De gezellige middag staat in het teken van een optreden door artiesten uit deze omgeving. Vaak worden liedjes “uit de oude doos” gecombineerd met sketches.

Alle leden van de vereniging zijn de 60 gepasseerd. Dat is handig als je de activiteiten die overdag plaatsvinden wilt bijwonen. Dat betekent zeker niet dat het een “suffe boel” is. Alle activiteiten en de spelmiddagen worden enthousiast bijgewoond en er is volop leven in de brouwerij. Wij nodigen alle dorpsgenoten die ’s woensdagsmiddags gelegenheid hebben uit om eens te komen kijken. Dan kunnen jullie zelf zien dat het leuk is.

Iedereen is van harte welkom.

Contactpersoon: Chris de Groot (06 81035499)