Feestcommissie Echten

Stichting Feestcommissie Echten

De feestcommissie uit Echten organiseert ieder jaar een aantal feestelijke activiteiten in Echten. De belangrijkste is het dorpsfeest in de zomer.

Het dorpsfeest
Traditioneel het eerste weekend van juli is het feest in Echten. Een heel weekend feest met activiteiten voor jong en oud. Twee feestavonden met bands of een DJ, een optocht met versierde wagens, een kermis en spelletjes voor de kinderen op zaterdag en voor de volwassenen op zondag. Het is er allemaal ieder jaar!

Een playbackshow, een zeskamp en een beddenrace zijn voorbeelden van activiteiten tijdens het dorpsfeest die niet elk jaar georganiseerd worden. Een kaart- en pokeravond op de donderdagavond voorafgaand aan het feest is inmiddels wel weer traditie geworden, evenals de jaarlijkse tuinkeuring.

Voorafgaand aan het dorpsfeest komt de feestkrant uit. Deze krant bevat alle informatie.

Andere activiteiten
Naast het dorpsfeest in juli organiseert de feestcommissie ook al heel veel jaren een fietstocht omstreeks eind augustus en een voorjaarsactiviteit. Voorbeelden van voorjaarsactiviteiten uit het recente verleden zijn: carnaval in februari, dorpswandeling met dorpsgidsen, Wolder Stimmungs Party in april, klootschieten en koersbal begin mei.

Tot slot niet te vergeten het paasvuur. Samen met Vereniging Dorpsbelangen Echten organiseert de feestcommissie al meerdere jaren het paasvuur op eerste paasdag.

Donateurs en sponsoren
Natuurlijk is er voor de organisatie van dit soort activiteiten geld nodig. Daarom zijn de meeste inwoners van Echten donateur van onze stichting. Daarnaast zijn er veel sponsoren in Echten en omgeving die onze stichting steunen. De sponsoren staan allemaal met logo vermeld in de feestkrant. In deze feestkrant vindt u tevens de verhalen en foto’s van een
aantal activiteiten in een jaar. Voorbeelden van de feestkrant staan ook op deze website.
Bent u nog geen donateur van onze stichting of wilt u ons graag sponsoren, neem dan even contact op met één van de bestuursleden.

Contactpersonen zijn:

Kelvin Krikken, voorzitter: 06-15686263
Miranda Lip, penningmeester: 06-20285432
Sharon Boekhout, secretaris: 06-26036633
Alitia Slagter
Stefan Benning
Nico Flik