Samen Loop voor Hoop

Samen Loop voor Hoop is een lokaal 24-uurs durende wandelestafette om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker vanuit KWF kankerbestrijding. In navolging van enkele andere Drentse dorpen wordt deze ook in Zuidwolde gehouden op 16 en 17 september, waar 24 uur lang teamleden afwisselend lopen op een parcours dat uitgezet wordt op het terrein van CH De Wolden. Tijdens deze estafette worden er verschillende activiteiten georganiseerd en staat alles in het teken van de voortdurende strijd tegen kanker.

Tijdens de wandelestafette zijn er muziekoptredens, is er een braderie, zijn er activiteiten voor de kinderen en natuurlijk zullen de verschillende ceremonies plaatsvinden :
• De Openingsronde met survivors
Mensen met kanker of die kanker overwonnen hebben zullen het evenement openen door de eerste ronde over het pacour te lopen. Heb jij kanker of ben je een van de gelukkigen die kanker heeft overwonnen? Geef je dan nu op en loop mee!
• De Kaarsenceremonie
Wanneer de avond valt zullen kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours verlichten. Tijdens deze ceremonie herdenken we dierbaren en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen.
• De Slotceremonie
Na 24 uur wandelen loopt iedereen de laatste ronde en zal de opbrengst bekend worden gemaakt en de cheque worden overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.
De KinderLoop voor basisschoolleerlingen
Naast de ceremonies zal er ook een speciale KinderLoop voor basisschoolleerlingen worden georganiseerd. Dit is een verkorte sponsorloop van 24 minuten. Kinderen van basisscholen zullen in samenwerking met de samenloop en hun school, eigen teams samenstellen. Kinderen krijgen zo ook de mogelijkheid om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker
Intussen zijn er al ruim 30 teams die zich hebben aangemeld en ook al diverse activiteiten en geldinzamelacties hebben georganiseerd. Uiteraard staan er nog meer activiteiten op het programma om geld binnen te halen. De meter staat inmiddels al op € 25.000.
Kijk voor meer info (organisatie, teams, agenda, activiteiten, etc.) op de website https://samenloopvoorhoop.nl/samenlopen-per-provincie/drenthe/zuidwolde/ of volg de SLvH Zuidwolde op Facebook.