Bridgecursus

Afgelopen seizoen hebben een aantal bridgers de beginnerscursus gevolgd. Dit hebben ze bij mij gedaan. Mijn naam is Fien Strijker en ik kom uit Ruinen. Zelf ben ik begonnen te bridgen toen ik 11 jaar was. Kaartspelletjes vond ik altijd al leuk om te doen en de link en de interesse was toen snel gelegd met het bridgen. Ik mag mij Nederlands kampioene noemen en mocht bij de dames van Nederland voor EK’s en WK’s trainen.

Bridge is een spannend en boeiend kaartspel. Het lijkt moeilijker dan dat het is. Je speelt samen met een partner die tegenover je zit en twee tegenstanders. Het doel van het spel is dat je samen met je partner zoveel slagen mogelijk slagen ziet te behalen. Wanneer u het spel wilt leren moet u er wel voor gaan. U leert veel nieuwe termen op het gebied van kaarten. Veel oefenen is een pre. De beginnerscursus heeft een rustige opbouw om het spel goed te leren begrijpen.  Bridge is ook een sociale sport. Je ontmoet veel verschillende mensen en je kunt het spel overal en tegen iedereen spelen, want de spelregels zijn wereldwijd hetzelfde.

De cursisten van de beginnerscursus hebben de cursus met succes afgerond. Er zijn al cursisten naar zomeravonddrives geweest! Enthousiast en zin in een vervolgcursus.

Mocht u er ook al eens over hebben nagedacht om het spel bridgen te leren en heeft u tijd? Twijfel dan geen moment en stap de cursus in!

Voor aanvang van de cursus is het van belang om het volgende boek in huis te halen: Het boek van de cursus is van Berry Westra, bridge beter leerboek, Leer bridge met Berry Westra deel 1.

ISBN10

9074950620

ISBN13

9789074950626

Het boek heeft een groene kleur

Hartelijke groet,

Fien Strijker